Het Parcours 2017

Op 10 september 2017 vindt de 22e editie van Het Parcours plaats. Het Parcours markeert al 22 jaar de officiele opening van het culturele seizoen van Maastricht.

Dit jaar voor het eerst, treden we buiten de grenzen van onze stad. Het Parcours 2017 staat namelijk in het teken van grenzeloos in de breedste zin van het woord. We verwelkomen dan ook culturele gezelschappen en bezoekers uit de Euregio en ver daarbuiten. Binnen het programma staan cross-overs tussen de meest uiteenlopende uitingen van cultuur centraal.

Praktisch

Het Parcours vindt plaats in het centrum van Maastricht. Een groene loper van circa 4 kilometer leidt je langs 60 unieke locaties waar in totaal 200 gezelschappen je gedurende de dag trakteren op bijzondere optredens. Je mag op 10 september tussen 12:00 en 19:00 optredens en activiteiten verwachten. Na 19:00 zullen er nog sommige side events plaatsvinden. Het officiële programma blijft nog even een verrassing!

Autoloos

Dansen, zingen, springen, spelen. Dat kan en mag allemaal op 10 september. Tijdens Het Parcours is het centrum van Maastricht namelijk autoloos! Genieten dus, van een vrije binnenstad zonder gemotoriseerd verkeer.

Op 10 september zullen alle straten in het centrum van Maastricht van 11:00 tot 19:00 afgesloten zijn. Alle grote parkeerplekken (behalve Q-Park Vrijthof) zijn wel geopend en toegankelijk. Houd hier dus rekening mee wanneer jij je bezoekje aan Het Parcours 2017 plant!