Het Parcours 2018

De drieëntwintigste editie van Het Parcours vindt dit jaar plaats op zondag 9 september van 12.00 – 18.00 uur (afsluiting start om 17.30 uur). Tijdens Het Parcours geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM) een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zullen de optredens van deze theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen die Maastricht rijk is, te bewonderen zijn. Naast de professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De toegang voor Het Parcours is gratis.

Dit jaar staat Het Parcours in het teken van ‘Cultuur, Smaakt naar Meer’. Het Parcours wordt als een traktatie van vele culturele amuses gezien. Het uitgebreide, gevarieerde en hoogstaande culturele aanbod van de komende editie zorgt ervoor dat de bezoeker geïnspireerd raakt en zich meer verbonden gaat voelen met het kunst- en cultuuraanbod dat de stad Maastricht te bieden heeft. De performances gaan voor het publiek als het ware naar meer smaken. Daarnaast zijn eet- en drinkgewoonten ook onlosmakelijk verbonden met cultuur. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om te komen proeven van deze editie van Het Parcours!

Praktisch

Het Parcours vindt plaats in het centrum van Maastricht. Een groene loper van circa 2 kilometer leidt je langs unieke locaties waar verschillende gezelschappen je gedurende de dag trakteren op bijzondere optredens. Je mag op 9 september tussen 12:00 en 18:00 optredens en activiteiten verwachten. Na 18:00 zullen er nog sommige side events plaatsvinden. Het officiële programma staat nu online!