Tijdens deze editie van Het Parcours zijn er drie hoofdpodia te vinden: op de Markt, bij het Bassin en op het grasveld bij Lumière.

Markt: ‘Crème de la Crème’

De Markt vormt het podium voor de opening van Het Parcours. Na de opening zijn er optredens van de Mastreechter Staar, een preview van de Musical ‘Stil in Mij’, ’t Mestreechs Volleks Tejater en Rock4. Aan de achterkant van het stadhuis is de nieuwe spelersbus van MVV te bewonderen. De presentatie van het programma op de Markt is in handen van Kiki van Aubel.

 Bassin: ‘Kers op de Taart’

In het Bassin kunnen bezoekers genieten van een diversiteit aan muziekgenres, van jazz tot klassiek. Optredens zijn er van het Limburgstalige duo PYURE en vanuit het Conservatorium Maastricht: Amber Haddad Quartet en Lisa Andreina. Namens Theater aan het Vrijthof zijn er optredens van Lakshmi en Musica Extrema. Verder zal Fenna Ograjensek namens Opera Zuid – een Bernstein programma presenteren in het kader van Bernstein 100! De presentatie van het programma in ‘t Bassin is in handen van Dyanne Sleijpen.

Grasveld Lumière: ‘het neusje van de zalm’

Als je van dansvoorstellingen houdt, dan is het grasveld bij Lumière op 9 september the place to be!

Met SALLY Dansgezelschap Maastricht, GOTRA, Mami Izumi & Marika Meoli en Opleiding Dans Maastricht-Intensieve Dans Academie kunnen we spreken van hét danspodium van Het Parcours 2018. De presentatie van het dansprogramma is in handen van Sander Ruijters.

Naast de 3 hoofdpodia biedt Het Parcours een uitgebreid verrassingsmenu, waarbij je kunt genieten van de meest uiteenlopende optredens.