Het Sphinxkwartier zou je kunnen zien als een klein Berlijn, vol creativiteit en met een industriële look en feel. Dit stukje Maastricht, gelegen aan de noordzijde van het centrum, bruist van vernieuwing en kunstzinnigheid. Hier komen ideeën tot leven en zijn oud en nieuw samen een.

Het Sphinxkwartier, dat reikt van de Boschstraat tot aan de nieuwe Noorderbrug, is maar liefst 125 hectare groot, dat zijn meer dan 200 voetbalvelden. Op deze 125 hectare vind je een rijke historie die in stappen nieuw leven wordt ingeblazen. Oude gebouwen worden op creatieve wijze opnieuw ingericht en krijgen een bijzondere functie. Een oude brandweerkazerne fungeert als creatieve werkruimte en horeca plek, oude fabrieken als uitgaansgelegenheden, studentenhotel of ateliers voor modeontwerpers. Vorig jaar openden maar liefst twee nieuwe cinema’s in het stadsdeel en momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding van de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt. Dit is slechts een greep uit alle projecten en ontwikkelingen die zich momenteel in het Sphinxkwartier afspelen.

Noem het maar op en het Sphinxkwartier heeft het. En dat wat ze hebben is in een bijzondere vorm gegoten en heeft een bijzonder verhaal.

Het Sphinxkwartier staat in volle bloei, en Het Parcours is daar op 9 september onderdeel van. Bezoekers en artiesten van Het Parcours worden langs tal van bijzondere locaties geleid. Een groot deel daarvan is gelegen binnen de 125 hectare van het Sphinxkwartier.

Het Sphinxkwartier is creatief, ruw en energiek. Het is rauw en er is ruimte voor ontwikkeling. Het is een broedplaats voor creativiteit. En wederom dé locatie van Het Parcours 2018.