Afgelopen jaar werd Het Parcours officieel geopend in Theater aan het Vrijthof met een concert van philharmonie zuidnederland en het uitrollen van de groene loper. Het Theater aan het Vrijthof wordt op dit moment verbouwd. Voor Het Parcours 2017 heeft het Theater daarom buiten de grenzen van het eigen huis geprogrammeerd.

Bekende namen en bijzondere optredens worden op verschillende locaties langs de groene loper gepresenteerd. Samen met de partners en huisgezelschappen blikt Theater aan het Vrijthof vooruit op de aankomende festivals: Musica Sacra Maastricht, De Nederlandse Dansdagen en Festival jong!

Highlights

Een highlight wordt het optreden van de jonge musicalactrice Esmée Dekkers. Zij gaat de hoofdrol vertolken in de nieuwe productie van My Fair Lady. Tijdens Het Parcours zal Esmée begeleidt door pianist Billy Maluw een voorproefje geven van deze musicalklassieker.

Zangeres Charlotte Haesen en Tobalita Strijkkwartet zijn eind november te zien in de AINSI in Maastricht. Franse chansons, La bicyclette van Yves Montand en Ne me quitte pas van Jacques Brel, zijn voor het eerst voor een strijkkwartet gearrangeerd. Tijdens Het Parcours zullen zij het publiek trakteren op een preview.

Verder zijn er optredens van Tango Extremo en Flip Noorman. In het kader van de Euregionale samenwerking heeft Theater aan het Vrijthof het dansgezelschap Irene K. uit Eupen (B) uitgenodigd om tijdens Het Parcours voorstellingen te verzorgen. Bijzonder zijn ook de locatievoorstellingen van Vloeistof: Hellend Vlak (in het Bassin) en We wachten op de grens (op de Markt). Als vooruitblik op Festival jong! zullen Esther de Koning met de Klusbus en Vertelhuis RacconTella voorstellingen voor de kinderen verzorgen.

In Lumière zal artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, Michel Sluysmans fragmenten voorlezen uit de nieuwe productie Brieven uit Genua en het programma van het gezelschap voorstellen.

Wie kaarten voor de voorstellingen in het seizoen 2017/2018 wilt kopen, kan bij de UITbalie terecht, die op 10 september tussen 12:00 en 18:00 uur geopend zal zijn.