Al jarenlang valt Het Parcours samen met de jaarlijkse Autovrije Zondag, zo ook dit jaar. Op deze dag is het centrum van Maastricht helemaal autovrij en kun jij dus ongestoord genieten van alles dat Maastricht te bieden heeft en een bijzondere culturele programmering. Een win-win situatie dus.

Om des te meer te kunnen genieten van een dag zonder geautomatiseerd verkeer, hebben wij een paar tips & feitjes voor jullie geformuleerd.

  • Het centrum van Maastricht is tussen 11:00 en 19:00 afgesloten voor geautomatiseerd verkeer. Heb je in dit tijdsslot je auto nodig? Parkeer hem dan voor 11:00 buiten de autovrij zone.
  • Alle Arriva-bussen rijden op 10 september tussen 11:00 en 19:00 volgens de carnavalsregeling. Check hier de reisinformatie voor stadsbussen.
  • Bezoek je Maastricht met de auto? Alle grote parkeerplaatsen – behalve Q-Park onder het Vrijthof – zijn geopend en bereikbaar. (Stadspark, OLV-plein, Mosae Forum en Cabergerweg) Ga voor actuele verkeersinformatie en beschikbaarheid van de parkeerplaatsen naar www.maastrichtbereikbaar.nl.
  • Geen zin in gedoe? Iedereen die op 10 september met de trein naar Maastricht komt krijgt een beloning en aandenken!
  • Het allerbelangrijkste: geniet van een dag zonder auto’s, bussen, motors & scooters. De straten zijn vrij zodat jij vrij kunt bewegen en zonder zorgen kunt genieten!

Het autoloze gebied van het centrum van Maastricht op zondag 10 september 2017: