Op 9 september kun je weer volop genieten van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Het Parcours valt dit jaar niet samen met Autoloze Zondag, maar zal evengoed niet met de auto bereikbaar zijn op een aantal plekken. Tussen 11.00 en 19.00 uur is de route van Het Parcours afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent ruim baan voor voetgangers en fietsers. Doe je ook mee aan een dagje autoloos en kom je ook te voet, met de fiets of het OV?

Wat is er afgesloten tijdens Het Parcours?

Een deel van de route van Het Parcours 2018 is afgesloten tussen 11.00 uur en 19.00 uur voor gemotoriseerd verkeer. De volgende straten zijn afgesloten:

  • Boschstraat (vanaf de Markt tot en met de inzinkbare paaltjes)
  • Markt
  • Vrijthof (Gedeelte voorkant Theater aan het Vrijthof)
  • Grote Gracht (Gedeelte vanaf de Markt tot aan het kruispunt bij de Helmstraat)

De Arriva bussen zullen de carnavalsdienstregeling rijden en de taxistandplaats op de Boschstraat en op het Vrijthof (gedeelte voorkant Theater aan het Vrijthof) zijn niet beschikbaar.

Fiets

Parkeer je fiets tijdens Het Parcours in de reguliere fietsenstallingen op het Vrijthof (gratis/onbewaakt), op de Markt en de Kesselskade (gratis én bewaakt) en in de evenementenstalling op het voorplein van Mosae Forum (gratis/onbewaakt). Ook bij Belvédère kunt je je fiets stallen. Wees sportief en kom per fiets!

Parkeren

  • Over het algemeen geldt: parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum.
  • Alle reguliere parkeergarages en Park+Walk-terreinen zijn bereikbaar. Deze terreinen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het maximale dagtarief is € 6- € 9,-. Vanuit alle P+W-terreinen wandel je snel naar het Vrijthof.
  • Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid kun je gratis parkeren als je voor € 2,- p.p. met de bus verder reist naar het centrum.

Doe vóór vertrek de slimme reischeck

Wil je een compleet overzicht (met actuele bezetting en tarieven) van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? Doe dan voor vertrek de slimme reischeck. Dat kan handig op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar (zie hieronder).

Kom je van ver en ben je op zoek naar de beste route naar Het Parcours, ga dan voor reisadvies naar www.maastrichtbereikbaar.nl.

 

Vragen over de bereikbaarheid?

 

Stuur een mail naar info@culturamosae.nlvoor eventuele vragen over de bereikbaarheid tijdens Het Parcours 2018.