Op 10 september kun je weer volop genieten van een autoloos Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Dit jaar is Het Parcours ook weer tijdens Autoloze Zondag. Tussen 11.00 en 19.00 uur is de binnenstad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent ruim baan voor voetgangers en fietsers. Doe je ook mee aan een dagje autoloos en kom je ook te voet, met de fiets of het OV?

Binnenstad autoloos

De gemeente maakt Het Parcours autoloos zodat inwoners en bezoekers ervaren hoe het is om een dag te genieten van een autoloze binnenstad. Met meer ruimte voor groen, ontmoeten en spelen. En om te genieten van alles wat Het Parcours te bieden heeft. Bekijk de plattegrond van het autoloze gebied.

Fiets

Parkeer je fiets in de ‘achtertuin’ van het stadhuis tijdens Het Parcours! Naast de reguliere fietsenstallingen op het Vrijthof (gratis/onbewaakt) en op de Markt en Kesselskade (gratis én bewaakt) en de evenementenstalling op het voorplein van Mosae Forum kun je terecht bij de groene evenementenfietsenstalling op de Markt (gratis/onbewaakt). Ook bij Belvédère kunt je je fiets stallen.

Actie Arriva Nextbike

Speciaal voor bezoekers van het Parcours biedt Arriva de mogelijkheid om op zondag 10 september de hele dag gratis gebruik te maken van een deelfiets. Het is heel eenvoudig: download de Nextbike app, maak een account aan en huur een fiets. Kijk voor meer informatie en voorwaarden naar de uitgebreide informatie over Arriva Nextbike op onze website of op www.nextbike.nl.

Parkeren

  • Over het algemeen geldt: parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum.
  • Met uitzondering van de Vrijthofgarage zijn alle reguliere parkeergarages en Park+Walk-terreinen bereikbaar. Deze terreinen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het maximale dagtarief is € 6- € 9,-. Vanuit alle P+W-terreinen wandel je snel naar het Vrijthof.
  • Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid kun je gratis parkeren als je voor € 2,- p.p. met de bus verder reist naar het centrum.

Afgesloten straten tussen 11.00 en 19.00 uur

Calvariestraat, Tongersestraat, Henri Hermanspark, Sint Pieterskade, Graanmarkt, Wycker Brugstraat, Rechtstraat, Wycker Grachtstraat en Lage Barakken. Zijstraten van de Statensingel, Herbenusstraat en Kleine Gracht. Via deze wegen is het niet mogelijk de binnenstad in te rijden. Het autoverkeer wordt omgeleid. Er staan verkeersregelaars om het verkeer door te leiden. In Wyck geldt de afsluiting tot 22.00 uur. Alleen in noodsituaties kunnen de verkeersregelaars een uitzondering maken.

Doe vóór vertrek de slimme reischeck

Wil je een compleet overzicht (met actuele bezetting en tarieven) van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? Doe dan voor vertrek de slimme reischeck. Dat kan handig op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar (zie hieronder).

Kom je van ver en ben je op zoek naar de beste route naar Het Parcours, ga dan voor reisadvies naar www.maastrichtbereikbaar.nl.