Op 9 september kun je weer volop genieten van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Het Parcours valt dit jaar niet samen met Autoloze Zondag, maar zal evengoed niet met de auto bereikbaar zijn. Tussen 11.00 en 19.00 uur is de route van Het Parcours afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent ruim baan voor voetgangers en fietsers. Doe je ook mee aan een dagje autoloos en kom je ook te voet, met de fiets of het OV?

 

Fiets

Parkeer je fiets in de ‘achtertuin’ van het stadhuis tijdens Het Parcours! Naast de reguliere fietsenstallingen op het Vrijthof (gratis/onbewaakt) en op de Markt en Kesselskade (gratis én bewaakt) en de evenementenstalling op het voorplein van Mosae Forum kun je terecht bij de groene evenementenfietsenstalling op de Markt (gratis/onbewaakt). Ook bij Belvédère kunt je je fiets stallen.

 

Parkeren

  • Over het algemeen geldt: parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum.
  • Met uitzondering van de Vrijthofgarage zijn alle reguliere parkeergarages en Park+Walk-terreinen bereikbaar. Deze terreinen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het maximale dagtarief is € 6- € 9,-. Vanuit alle P+W-terreinen wandel je snel naar het Vrijthof.
  • Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid kun je gratis parkeren als je voor € 2,- p.p. met de bus verder reist naar het centrum.

 

Doe vóór vertrek de slimme reischeck

Wil je een compleet overzicht (met actuele bezetting en tarieven) van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? Doe dan voor vertrek de slimme reischeck. Dat kan handig op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar (zie hieronder).

Kom je van ver en ben je op zoek naar de beste route naar Het Parcours, ga dan voor reisadvies naar www.maastrichtbereikbaar.nl.